HomeNieuwsLifestyleMondmaskers en make-up: vier tips om het wél te doen werken

Mondmaskers en make-up: vier tips om het wél te doen werken

Het dragen van een mondmasker is al even het nieuwe normaal en dat vraagt ook om aanpassingen in onze dagelijkse beautyroutine. Genoeg van uitgewreven eyeliner, gesmolten foundation en met lippenstift besmeurde stoflapjes? Search no more: dít is hoe je je make-up het best combineert met een mondmasker.

De grootste les in de mondmasker-make-uproutine: ogen zijn de nieuwe lippen! Aangezien de onderste helft van je persoonlijke schilderdoek verdwijnt onder je masker, is het vaak geen optie meer om een look te baseren op je signature lippenstift. Laat je lipstick dus voor nà het afnemen van je masker en zet je kijkers extra in de verf met deze tips:

Gedurfde eyeliner

De makkelijkste manier om je ogen met slechts één product in de verf te zetten? Eyeliner! Wie zich nog geen Picasso voelt, begint best met een potlood. Dat geeft iets meer ruimte om bij te corrigeren. Als een zwarte eyeliner altijd al deel was van je make-uproutine, is dit de ideale gelegenheid om eens met kleur te experimenteren.

Voel je je extra dapper vandaag? Maak het lijntje wat dikker met een vloeibare eyeliner of breidt uit naar een hele vleugel (of twee!) voor een fierce ‘winged eyeliner’ of ‘feline flick’. Geen eyeliner bij de hand of gewoon geen fan van het goedje? No problem: een fijn borsteltje laat je ook met je favoriete oogschaduw aan het tekenen slaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mariyam Bari (@_mariyam_bari_) op

Kleur is more

Kroon jezelf tot mondmaskerfashionista door het verplichte lapje stof te matchen met je outfit én oogmake-up. Ondanks de social distancing toch van ver opvallen? Experimenteer met kleur! De beste manier om meerdere kleuren in een look te gebruiken, is om de smokey eye-techniek toe te passen. Beperk jezelf tot drie kleuren: begin met een milde tint voor het ooglid, gevolgd door een donkerdere kleur langs je wimperlijn. Meng de donkere kleur in je oogplooi en werk af met een levendige kleur in het midden van je ooglid. Blend alles mooi in elkaar en voeg wat mascara toe als kers op de (kleurrijke) taart!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Джулия Доминиус (@dominiousmakeup) op

 Brows on fleek

Geen tijd voor schilderkunsten deze ochtend? Dan kan je er nog steeds voor zorgen dat je wenkbrauwen ‘on fleek’ blijven met wat brow powder of een gel. Met deze minimale moeite krijgen je wenkbrauwen toch wat structuur en vorm. Resultaat: een indrukwekkende, indringende blik.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @amulabeauty op

Versla het maskerzweet

Het constante op- en afzetten van je mondmasker doorheen de dag – op de trein, van de trein, naar de bus, op het werk – vraagt om producten die wat langer blijven zitten. Aangezien de warmte van het masker – en de wispelturige zomerhittes – je een glanzend zweethoofd kunnen bezorgen, kies je best voor waterproof make-up. Zo krijg je geen vlekken in je gezicht of op je masker.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door (@makeupbycaelinforsyth) op

Het bericht Mondmaskers en make-up: vier tips om het wél te doen werken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels