HomeNieuwsLifestyleMoeders krijgen meer stress van hun partner dan van kinderen

Moeders krijgen meer stress van hun partner dan van kinderen

Het moederschap is niet steeds rozengeur en maneschijn. Het vergt een goede organisatie, weinig slaap en veel gesleur met luiers en flesjes. Toch zijn het niet de kinderen die voor de meeste stress zorgen, maar de partner!

Een onderzoek van de Amerikaanse talkshow TODAY vroeg 7.000 moeders naar wat hun stress bezorgt. Wat blijkt? Bij 46% van de vrouwen is oorzaak nummer 1 hun eigen partner!

Te weinig hulp

Partners zouden zich te weinig aantrekken van het huishouden en de kinderen en dat zorgt voor ergernissen. Die ergernissen zijn volgens de bevraagde vrouwen de grootste bron van stress.

Volgens hetzelfde onderzoek zijn het inderdaad de vrouwen die het meeste tijd investeren in de kinderen en het huishouden. 75% van hen steekt hier meer tijd in dan hun partner.

Het weerwoord van de vaders

Ook de vaders werden voor dit onderzoek aan de tand gevoeld, en zij hadden een heel ander antwoord klaar.

De helft van de vaders vindt dat de zorg voor de kinderen thuis wél eerlijk is verdeeld, terwijl bij de moeders maar 25% die mening deelt. Bijna twee derde van de vaders vindt dat ze niet genoeg waardering van hun partner krijgen. De meeste moeders (60%) hebben niet per se nood aan complimenten, maar ze willen wel dat hun partner eens een verrassing voor hen plant of huishoudelijke taken overneemt zodat ze meer tijd voor zichzelf hebben.

Welk kamp nu gelijk heeft, zullen we waarschijnlijk nooit weten.

Het bericht Moeders krijgen meer stress van hun partner dan van kinderen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels