HomeNieuwsLifestyleMoe? Deze 5 dingen doe je wellicht fout

Moe? Deze 5 dingen doe je wellicht fout

Je hebt genoeg geslapen, niets inspannend gedaan en toch ben je moe. Het overkomt iedereen weleens, maar als dit vaker wel dan niet gebeurt, gaat er iets mis. Deze vijf banale oorzaken kan je makkelijk aanpakken.

1. Te weinig beweging

Van fysieke inspanning word je moe? Fout. Ja, je bent meteen nadien lichamelijk wat uitgeput, maar tegelijk krijg je er een enorme energiestoot van. Bovendien slaap je beter en voel je je beter in je vel, wat ook voor extra energie zorgt. Win-win.

2. Te weinig ijzer

IJzer zorgt ervoor dat je rode bloedcellen aanmaakt die op hun beurt zorgen voor de verspreiding van zuurstof doorheen je lichaam. Te weinig ijzer zorgt dus voor te weinig zuurstof en te weinig energie. Als je denkt dat dit de oorzaak van je vermoeidheid is, kan je langsgaan bij de dokter voor een bloedonderzoek. Ook ijzerhoudende voeding eten is een goed idee – denk aan rood vlees, donkere bladgroenten, noten…

3. Te weinig water

Wie te weinig drinkt, merkt daar al snel de gevolgen van. Je krijgt hoofdpijn, bent oververmoeid en hebt moeite om je te concentreren. Maak er dus een gewoonte van om elke dag voldoende te drinken. Neem bijvoorbeeld standaard een flesje water met je mee of houd op een papiertje (of je smartphone) bij hoeveel glazen water je al hebt gedronken.

4. Te veel rommel 

Rommel zorgt voor onrust in je huis en in je hoofd. En hoe meer rust je kan vinden, hoe meer uitgerust je bent. Ga eens grondig door je huis, ruim alles op en houd het bij. Als je daar moeite mee hebt, kan je ook tien minuutjes per dag inplannen voor een kleine opruimsessie. Hetzelfde geldt trouwens voor je bureau.

5. Te veel suiker

Van suiker krijg je tijdelijk een sugar rush, maar uiteindelijk zink je weg in een dipje. Vervolgens eet of drink je weer suiker om energie te krijgen. Uiteindelijk beland je dus in een vicieuze cirkel die heel ongezond voor je is. Stoppen of minderen met suiker vraagt even een inspanning, maar loont op de lange termijn. Dus leg die zak snoep maar aan de kant.

Het bericht Moe? Deze 5 dingen doe je wellicht fout verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels