HomeNieuwsLifestyleMet deze tips zal je haar sneller groeien

Met deze tips zal je haar sneller groeien

Iedereen droomt wel van lange lokken. Maar vind je dat het iets te traag naar je goesting gaat en wil je het wat versnellen? Dankzij deze tips krijg je in no time lang haar.

Stimuleer je hoofdhuid

Je hoofdhuid stimuleren is een van de meest effectieve manieren om sneller een volle haardos te kweken. Je bloedstroom geraakt geprikkeld en brengt hierdoor voedingsstoffen en zuurstof naar de haarwortel, wat je haar sneller doet groeien. Hoe doe je dat nu juist? Wel, je geeft je hoofd een massage op droog haar. Wrijf zachtjes met je vingertoppen over je hoofdhuid om de bloedstroom te verbeteren. Je kan het ook doen terwijl je je haar wast.

Was je haar niet elke dag

Je hoeft je haar niet iedere dag te wassen. Als je het elke dag reinigt met shampoo groeit het minder snel. Drie per week moet voldoende zijn om je kapsel proper te houden. De rest van de week spoel je je haar uit met water en verzorg je het erna met conditioner. Voelen je lokken toch niet fris aan? Gebruik dan een droogshampoo.

Gebruik geen stijl- of krultang

Stijl- en krultangen kunnen door de hitte je haar beschadigen. Het is dan ook erg slecht voor je haargroei. Als je toch af en toe je haar wil stijlen of krullen, gebruik dan eerst een hittebeschermer. Ook is het aan te raden om je haar tijdens het douchen te wassen met koud water. Dat helpt ook tegen de warmte van deze spullen.

Slaap op een satijnen kussen

Een overtrek van satijn zorgt ervoor dat je haar minder snel slijt en pluist. Slopen van katoen en linnen zullen misschien zacht aanvoelen, maar zijn ruw genoeg zodat je haar er achter blijft haken en doet je haar zo afbreken. Met een kussensloop van satijn heb je dat probleem niet.

Conditioner

Het gebruik van conditioner is een hele belangrijke. Het product voedt en hydrateert je kapsel, wat je lokken doet glanzen waardoor je haar sneller groeit. Spoel je conditioner best uit met koud water, iets minder aangenaam, maar het helpt wel om je coupe langer te laten worden.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/met-deze-tips-zal-je-haar-sneller-groeien

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels