HomeNieuwsLifestyleMet deze tips kom je de blok zonder kleerscheuren door

Met deze tips kom je de blok zonder kleerscheuren door

Helaas bestaat er geen wondermiddel om voor je examens te slagen. Succes vereist motivatie en veel inspanning, zowel fysiek als mentaal. Met deze tips verhoog je je slaagkans. 

Studeer niet enkel tijdens de blok

Als je op een paar weken tijd volledige cursussen in je hoofd moet stampen, heb je weinig kans op slagen. Door tijdens het schooljaar regelmatig te studeren, moet je niet alles nog op het laatste moment doen.

Stel een goede planning op

Probeer in te schatten hoeveel tijd je nodig hebt om een bepaald vak of onderdeel te leren en wees daarin realistisch. Het is ontmoedigend als je al meteen achterloopt op schema.

Zorg voor voldoende ontspanning

De beste manier om je hoofd even leeg te maken en nieuwe energie op te doen, is sporten. Bovendien is het ook goed tegen stress.

Probeer gezond te eten

Om optimaal te kunnen studeren, eet je best zo gezond en gevarieerd mogelijk. Als je op kot zit, is het een goed idee om eten van thuis mee te nemen. Zo hoef je geen kant-en-klare maaltijden op te warmen omdat je geen tijd hebt om te koken.

Vergeet niet te slapen

Soms ben je genoodzaakt om een nachtje door te doen, maar weet dat een goede nachtrust cruciaal is. Tijdens je slaap verwerken je hersenen heel wat informatie, waardoor je beter onthoudt wat je geleerd hebt.

Zoek hulp

Aarzel niet om hulp in te schakelen wanneer je in paniek raakt. Het klinkt cliché, maar er eens over praten, kan soms al wonderen doen. Ook is het een goed idee om bijles te zoeken wanneer je een deel van de leerstof niet begrijpt.

Het bericht Met deze tips kom je de blok zonder kleerscheuren door verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels