HomeNieuwsLifestyleMensen die altijd te laat zijn leven langer

Mensen die altijd te laat zijn leven langer

Ben jij onder jouw vrienden ook gekend als de ‘laatkomer’ van de groep, de persoon op wie iedereen altijd moet wachten? Dan heb je vanaf nu het ideale excuus, want mensen die altijd te laat komen zijn gelukkiger en leven langer.

Mensen verschillen allemaal qua tijdsbesef. Wetenschappers hebben ontdekt dat er twee soorten mensen zijn. De eerste ‘soort’ mensen kan tijd goed inschatten en gokt bij een meting bijna perfect. Zij schatten na gemiddeld 58 seconden dat één minuut gepasseerd is. Het andere type mensen daarentegen geeft pas na 77 seconden aan dat er een minuut voorbij is.

Succesvol in het leven

Denk jij altijd dat je meer tijd hebt dan er in werkelijkheid is? Dan heb je een optimistische houding ten opzichte van tijd, en dat heeft zo zijn voordelen. Omdat je denkt dat je meer kan doen in één dag, word je vaak ook succesvoller in je leven. Je gedrevenheid is een troef op je werk volgens onderzoek.

Minder stress

Daarnaast hebben laatkomers ook minder stress dan iemand die altijd stipt op tijd is. Minder stress hebben is goed voor je gezondheid. Dus volgende keer dat je weeral eens tien minuten te laat dreigt te komen: laat het vooral zo zijn. Door minder stress te hebben, leef je langer.

Het bericht Mensen die altijd te laat zijn leven langer verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels