Vind ons op

Zita

Meer schermtijd = meer online pesten

Lifestyle

Meer schermtijd = meer online pesten

Door de uitbraak van het coronavirus zitten we veel meer thuis. En meer thuiszitten, betekent voor velen ook meer tijd spenderen op het internet. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat niet alleen onze schermtijd is gestegen, ook online pesterijen nemen toe.

In het begin van de pandemie, deed het bedrijf L1GHT onderzoek naar het online gedrag van mensen. De startup zet zich in tegen ‘online toxicity’, waaronder ook online pesten valt. Ze zagen een stijging van 70 procent rondom online pesten en beledigend en grof taalgebruik onder kinderen en tieners op social media en chatforums.

Haatsites populairder dan ooit

Op gameplatforms was een stijging van 40 procent te zien en de hoeveelheid mensen die naar zogenoemde haatsites surfte, steeg met 200 procent.

Docenten hebben ook moeite om de veiligheid van kinderen online te waarborgen. Ze kunnen er bijvoorbeeld weinig aan doen als er een anoniem Instagramaccount verschijnt om een klasgenoot mee te pesten. “Pesten is altijd een probleem geweest, nu ziet het er alleen anders uit”, zegt psycholoog Jamie Howard tegen National Geographic.

Het bericht Meer schermtijd = meer online pesten verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

To Top