HomeNieuwsLifestyleMeer dan de helft van de Tinder-gebruikers heeft een relatie of is...

Meer dan de helft van de Tinder-gebruikers heeft een relatie of is getrouwd

Van datingapps zou je kunnen verwachten dat de meerderheid van de gebruikers op zijn minst single is. Uit onderzoek blijkt dat dat niet noodzakelijk het geval is, integendeel.

Het onderzoek, gepubliceerd in ‘Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking’, voerde een steekproef uit bij 1.387 Tinder-gebruikers. Ze wilden de gebruikerstevredenheid van Tindergebruikers achterhalen, maar stootten op een andere ontdekking: maar liefst 65,3% van de Tinder-gebruikers zou een relatie hebben of is zelfs getrouwd. En laat dat nu net gebruikers ontevreden maken.

Zelfvertrouwen of sociaal contact

Allereerst: die 65,3% wil niet per se een buitenechtelijke relatie aangaan. De meerderheid onder hen wil nieuwe contacten leggen online, of wil gewoon wat werken aan hun zelfvertrouwen.

Dat dat de tevredenheid van de gemiddelde gebruiker ondermijnt is een open deur intrappen. Gemiddeld gaven gebruikers de app een score een 2,39 op 4. Het goede nieuws: de dates waarop gebruikers gaan, krijgen wel een 3,05 op 4. De reden voor die discrepantie is voor de hand liggend: zij die een sprong naar offline dating wagen, zijn vaker degenen die de app gebruiken voor zijn ‘oorspronkelijke’ doel.

Tinder lost je problemen niet op

Zij die de app gebruikten zonder echt iemand te willen leren kennen, waren het minst tevreden over Tinder. Dat was vooral het geval als die gebruikers als doel hadden om hun onzekerheden te overwinnen. Een app als Tinder kan zo’n moeilijkheden tenslotte niet oplossen. Het onderzoek herinnert eraan dat het in dit soort situaties beter is om gepaste hulp te zoeken dan te vertrouwen op datingapps.

Tinder reageerde op de studie aan NBC News. Zij beweerden dat 40% van de gebruikers van de app op zoek was naar een lange, vaste relatie, en 13% op zoek was naar een korte fling.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/geek/meer-dan-de-helft-van-de-tinder-gebruikers-heeft-een-relatie-getrouwd

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels