HomeNieuwsLifestyleDit zijn de populairste automodellen in Vlaanderen en Wallonië

Dit zijn de populairste automodellen in Vlaanderen en Wallonië

De Volvo XC40 was in de eerste jaarhelft de meest ingeschreven wagen in België en in Vlaanderen, de Dacia Sandero komt op plaats twee in België en is in Wallonië de meest verkochte wagen.

Uit een lijstje met meest ingeschreven wagens van automobielfederatie Febiac blijkt dat de Volvo XC40, die in de fabriek van Volvo in Gent wordt gebouwd, met 5.898 inschrijvingen het voorbije halfjaar het populairste automodel van ons land was. Op plaats twee staat de Dacia Sandero (5.828 inschrijvingen), op drie de Tesla Model Y (5.807 inschrijvingen), op vier de Toyota Yaris (5.757) en op vijf de BMW X1 (5.103).

Dacia domineert in Wallonië

Het Volvo-model staat ook in Vlaanderen op één, net als in Brussel. Opvallend: in Wallonië staat Dacia met drie modellen (Sandero, Duster en Jogger) in de top vijf van meest verkochte nieuwe wagens.

Als gekeken wordt naar het merk was BMW het populairst in België en Vlaanderen, Dacia in Wallonië en Peugeot verkocht in het Brussels gewest het meest aantal nieuwe auto’s.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/move/dit-zijn-de-populairste-automodellen-vlaanderen-en-wallonie

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels