HomeNieuwsLifestyleMannen vinden bromance belangrijker dan romance

Mannen vinden bromance belangrijker dan romance

“Bros before hoes” is een uitspraak die je wel eens hoort bij bevriende mannen. Onze vriendschap gaat voor op een relatie met een meisje, willen ze daarmee zeggen. Achter dit onnozel gezegde schuilt meer waarheid dan je zou denken. Dat zeggen wetenschappers van de University of Winchester.

De onderzoekers hebben dertig heteroseksuele mannen aan een spervuur van vragen onderworpen. Elke deelnemer gaf toe dat ze toch zeker één beste vriend hebben. Nog opvallender: nagenoeg iedereen deelt persoonlijke kwesties of gênante gewoontes liever met die vriend dan met hun lief.

Daarnaast stellen de proefkonijnen dat ze zich “emotioneel stabieler” en “meer sociaal voldaan” voelen bij hun bestie dan bij hun wederhelft. “Mannen hebben het gevoel dat ze hun diepste geheimen kunnen delen met hun beste vriend, omdat ze dan geen schrik hebben om veroordeeld of bespot te worden”, zegt hoofdonderzoeker Adam White tegen Live Science. De bevindingen werden gepubliceerd in het vakblad Men and Masculinities.

Bedreiging voor vrouwen? 

Moeten vrouwen zich nu zorgen maken dat zulke bromances een bedreiging vormen voor hun relatie? Nee, zeggen gezondheidswetenschappers in The Huffington Post. Ze benadrukken dat het onderzoek is uitgevoerd met een kleine groep mannen. Bovendien interpreteren zij de resultaten als een positieve zaak. Des te beter dat mannen zich voelen in hun hechte vriendschappen, des te beter het gesteld is met de mentale gezondheid van de man en des te beter de relatie met de vriendin zal zijn.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels