HomeNieuwsLifestyleMannen met schoolgaande dochters zijn minder seksistisch

Mannen met schoolgaande dochters zijn minder seksistisch

Tijden veranderen en we hechten met z’n allen minder belang aan sekse. Volgens een recente Britse studie zijn mannen met schoolgaande dochters minder seksistisch dan andere. Het vaderschap heeft dus een grote invloed op de mannelijke bevolking!

Seksisme bij mannen

De resultaten van het onderzoek verschenen op 14 december in ‘Oxford Economic Papers’. De studie werd uitgevoerd door de London School of Economics tussen 1991 en 2012. Maar liefst 5000 mannen werden onder de loep gelegd en wat blijkt? Wanneer hun dochter naar school gaat, worden mannen minder seksistisch. Er is dus nog hoop voor die seksistische broer, vriend of neef.

Vaderschap

Tijdens het onderzoek kregen mannen twee standpunten voorgeschoteld. De eerste luidde “het is de rol van de man om geld in het laatje te brengen”, de tweede “het is de rol van de vrouw om te waken over de goede werking van het huishouden en de familie”. Mannen zonder kroost gingen in 37% van de gevallen akkoord, bij de mannen met kinderen was dat 33%. Het verschil lijkt miniem, maar is er wel degelijk. De onderzoekers verwachtten op voorhand namelijk niet dat er een verschil zou zijn, dus elke stap in de goede richting is mooi meegenomen.

Het bericht Mannen met schoolgaande dochters zijn minder seksistisch verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels