HomeNieuwsLifestyleMannen kunnen ook verdrietig worden van seks

Mannen kunnen ook verdrietig worden van seks

Sommige vrouwen voelen zich na de vrijpartij melancholich, maar volgens nieuw onderzoek kunnen ook mannen last hebben van verdrietige gevoelens. Maar liefst vier mannen op de tien rapporteerden zich ongelukkig te voelen na de seks.

Vrouwen hebben wel vaker een verdrietig, angstig of geïrriteerd gevoel na een stomende bedsessie. Wetenschappers gebruiken de term ‘PCD’ (postcoital dysphoria) om dat ongelukkige gevoel te omschrijven. Volgens nieuw onderzoek blijkt nu dat sommige mannen er ook last van hebben.

“Ik wil alleen gelaten worden”

De University of Techonology in Queensland heeft een onderzoek gevoerd in Australië, Nieuw Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Rusland en Duitsland. Meer dan duizend mannen deden een boekje open over hun seksleven. In de vier weken voor de enquête zou 41% van de proefpersonen last hebben gehad van PCD. De mannen vertelden dat ze gedachten hadden zoals “Ik wil niet aangeraakt en alleen gelaten worden.” en “Ik voel me ontevreden, verveeld en heel prikkelbaar.” Vier procent van de ondervraagden zou op regelmatige basis last hebben van zo’n gevoelens.

Het bericht Mannen kunnen ook verdrietig worden van seks verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels