HomeNieuwsLifestyleMannen hebben minder kans op prostaatkanker als ze 21 keer per maand...

Mannen hebben minder kans op prostaatkanker als ze 21 keer per maand klaarkomen

Mannen weten wat te doen. Epidemioloog Jennifer Rider van Harvard University kreeg het voor elkaar om 32.000 mannen 18 jaar lang voor haar te laten masturberen. Wat bleek? Bij mannen die minstens 21 keer per maand klaarkomen, vermindert de kans op prostaatkanker drastisch.

Van de 32.000 mannen kregen er 3.839 prostaatkanker. Het onderzoeksteam ging na hoe vaak de mannen ejaculeerden en vergeleek de gezonde met de ongezonde proefkonijnen. Vanaf 21 climaxen per maand werden de mannen opmerkelijk gezonder.

Waarom je zaad lozen zo gezond zou zijn, is echter niet duidelijk. Wetenschappers gaan ervan uit dat bij elke ejaculatie giftige stoffen het lichaam verlaten. Een andere theorie luidt dat een orgasme de vernieuwing van de cellen stimuleert, waardoor die zich niet kunnen ophopen en kanker veroorzaken.

Gezonde levensstijl

Natuurlijk spelen ook andere factoren, zoals een gezonde levensstijl, een rol. Daarom moet je deze studie met een korrel zout nemen. Meer onderzoek is nodig, maar wetenschappers en mannen overal ter wereld vinden de resultaten zéér bemoedigend.

Het bericht Mannen hebben minder kans op prostaatkanker als ze 21 keer per maand klaarkomen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels