HomeNieuwsLifestyleLIFEHACK. Met dit bizarre voorwerp kan je je planten redden van de...

LIFEHACK. Met dit bizarre voorwerp kan je je planten redden van de verdrinkingsdood

Planten kunnen helaas niet praten en ze op de juiste manier verzorgen kan dan ook een hele uitdaging zijn. De enige manier waarop ze kunnen aangeven dat ze het niet zo naar hun zin hebben, is door hun bladeren te doen verkleuren of te laten hangen, maar in veel gevallen is het dan eigenlijk al wat te laat.

Gelukkig zijn er tegenwoordig het internet en een hele resem gespecialiseerde boeken om je te helpen met je plantverzorging. Als je je grondig inleest, kan je meestal wel achterhalen hoe je je groene vrienden goed moet verzorgen.

Tampon

Een ongeluk is echter snel gebeurd. Terwijl je je planten lieve woordjes toefluistert en hen één voor één voorziet van een portie drinken, begiet je per ongeluk dezelfde plant twee keer. En laat dat nu net een exemplaar zijn dat niet zo van natte voetjes houdt. Wat nu? Uiteraard kan je in eerste instantie proberen om het overtollige water weg te gieten, maar vaak is dat niet genoeg. Gelukkig bedacht een Australische plantenmoeder, Empress Eyrie op Instagram, het perfecte trucje voor dit probleem. Ze kwam namelijk op het geniale idee om tampons in de potgrond van de half verdronken plant te steken. Die absorberen vervolgens het overtollige water en je probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon. Als je dus nog eens smoezelige (ongebruikte weliswaar) tampons terugvindt op de bodem van je handtas, houd je die maar beter zorgvuldig bij.

Het bericht LIFEHACK. Met dit bizarre voorwerp kan je je planten redden van de verdrinkingsdood verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels