HomeNieuwsLifestyleLIFEHACK. Dit is hoe je insecten kan vermijden

LIFEHACK. Dit is hoe je insecten kan vermijden

De zomer is begonnen en dat betekent dat we niet alleen veel meer buitenkomen, maar ook de insecten zijn talrijker aanwezig. Een muggenbeet of een wespensteek is in deze periode dus niet helemaal uitgesloten. Maar hoe vermijd je die vervelende beestjes nu? Parfum en zoetigheden zijn alvast af te raden!

De insecten worden stilaan wakker en de eerste muggenbeten zijn al uitgedeeld. Voor de planten is dat goed nieuws, want zij worden bestoven door bijen, hommels en vlinders. Maar wij zijn er iets minder blij mee, want we hebben echt geen zin in een muggenbeet of een wespensteek. Daarom geven we je vier handige tips om insecten te vermijden.

Bloemen

Een bloem die in bloei staat is het paradijs voor alle insecten. Kom dus niet te dicht in de buurt van deze planten, want anders zou door een wesp, een bij of een hommel je wel eens kunnen steken. Als je in de tuin aan het werken bent, zorg je er trouwens best voor dat je jezelf met zo veel mogelijk kleren bedekt.

via GIPHY

Zoetigheden

Picknicken, een terrasje doen of een ijsje eten is heel leuk totdat de insecten zich ermee bemoeien. Ze komen vooral af op zoetigheden en etensresten, dus zorg ervoor dat je alles zo goed mogelijk afdekt en stop met al dat zoets te eten en te drinken. Het is slecht voor je lijn en je krijgt er misschien een insectenbeet bovenop. Pas trouwens ook op voor vuilbakken, want dat zijn broeihaarden voor de beestjes.

Blote voeten

Ga niet met je blote voeten naar buiten, want de kans is groot dat je op een insect zal trappen en je dus een steek krijgt. Bovendien bouwen bijen en wespen soms een nest onder de grond waardoor ze van je lekkere voetjes kunnen knabbelen. Door schoenen, sokken of teenslippers aan te doen, kan je dit probleem vermijden.

via GIPHY

Verzorgingsproducten

Insecten worden aangetrokken door sterke geuren. Probeer dus om parfum of andere verzorgingsproducten met een sterke geur te vermijden. Een muggenspray kan dan bijvoorbeeld wel goed helpen om de beestjes af te schrikken.

Het bericht LIFEHACK. Dit is hoe je insecten kan vermijden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels