HomeNieuwsLifestyleLIFEHACK. Dankzij deze trucjes heb je nooit meer last van zere voeten

LIFEHACK. Dankzij deze trucjes heb je nooit meer last van zere voeten

Nieuwe schoenen staan maar al te vaak gelijk aan pijnlijke voetjes. De inlooptijd varieert van paar tot paar en is soms bijna ondraaglijk. Vooral in de zomer kan dat irritante situaties opleveren. Je draagt minder vaak sokken en de hele wereld kan jouw gehavende voeten bewonderen. Deze trucjes maken jou en je voeten heel wat gelukkiger.

Dichte schoenen

Ook tijdens de zomer gebeurt het weleens dat je dichte schoenen aandoet of aan moet. En dat kan nogal een zweterige, stinkende bedoening worden. Steek je schoenen met een geurtje aan ’s nachts in een plastic zak in de vriezer: dat doodt de bacteriën, waardoor je schoenen meteen frisser zullen ruiken. Om je schoenen sneller in te lopen, kan je een paar dikke sokken opwarmen met de haardroger en vervolgens je schoenen aanschieten. Doe dit wel als je thuis bent om lange wandelafstanden te vermijden. Zijn je zolen nogal slipperig? Ga er dan over met wat schuurpapier om meer grip te krijgen.

Hakken

De eerste regel is: leer lopen op hakken. Dat betekent dat je lichaam moet leren om niet al je gewicht op je tenen te zetten, maar te verspreiden over je hele voet, met nadruk op je hielen. Krijg je toch nog blaren in je hakken, dan is het een goed idee om de binnenkant van de hielpartij in te smeren met vaseline of in te spuiten met deodorant om schuren tegen te gaan. De vaseline helpt ook om je hielen te beschermen tegen uitdroging. Wil je wel wat hoogte winnen, maar toch nog comfortabel kunnen rondwandelen? Kies dan voor sleehakken.

Sandalen en slippers

Een ondersteunende sandaal is sowieso beter voor je lichaam dan slippers. Wil je toch flipflops aan, kies dan voor een model dat achteraan wat hoger is. Als je last hebt van glibberige voeten, kan je je sandalen inspuiten met haarspray om het ergste schuiven tegen te gaan. Om je sandalen en slippers te onderhouden, is het een goed idee om ze regelmatig schoon te maken met een oude tandenborstel en alcohol. Ook talkpoeder kan helpen om luchtjes tegen te gaan en je schonen minder vochtig te maken.

Het bericht LIFEHACK. Dankzij deze trucjes heb je nooit meer last van zere voeten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels