HomeNieuwsLifestyleLieve daad van barmhartige Samaritaan gaat viraal

Lieve daad van barmhartige Samaritaan gaat viraal

Het gebaar van een Amerikaanse jongeman op een metro in Chicago blijft niet onopgemerkt. Een pendelaar, Jessica Bell, beschrijft op Facebook hoe de barmhartige Samaritaan zijn zwarte, peperdure schoenen aan een dakloze man gaf.

In het Facebookbericht schrijft Jessica Bell dat er recht tegenover haar een oudere man zat, met kapotte sneakers. “Hij droeg ik-weet-niet-hoeveel sokken om zijn voeten warm te houden, maar tevergeefs”, zo staat te lezen in haar post. In de buurt van de Windy City is het momenteel immers ijskoud, met temperaturen tot min 10 graden Celsius.

“Aan de andere kant zit een andere kerel. Hij draagt zwarte laarzen. Ze zien er spiksplinternieuw en duur uit, perfect voor een koude winter in Chicago”, zo gaat ze verder. “Plots, zonder te aarzelen, trekt hij de schoenen uit en geeft hij ze aan de oudere man. Hij opende zijn koffer en haalde er nog een paar sokken uit.”

Nog volgens Bell ging de sympathieke snaak zelf niet blootsvoet verder, maar had hij blijkbaar nog een reservepaar schoenen bij. “Maar die waren lang niet zo mooi of warm als de eerste laarzen.”

“Ik hou van mijn stad”

“Ik hou van mijn stad. En ik hou ervan dat we zelfs in een periode die gekenmerkt wordt door haat en onverschilligheid nog verrast kunnen worden door mededogen en compassie.” Haar post raakt bij veel mensen blijkbaar een gevoelige snaar, want het bericht werd al meer dan 40.000 keer gedeeld.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels