HomeNieuwsLifestyleLego lanceert een ‘Friends’-collectie

Lego lanceert een ‘Friends’-collectie

De serie ‘Friends’ en Legoblokjes zijn beide geen nobele onbekenden bij het grote publiek. En toch kwam er tot nog toe niemand op het idee om de twee te combineren. Goed nieuws: binnenkort kan je je passie voor speelgoed en series de vrije loop laten. 

Central Perk

Fransman Aymeric Fievet kwam op het briljante idee om een Legokit in ‘Friends’-thema te bedenken. Na wekenlang zwoegen wekte hij het iconische Central Perk, het café waar de zes vrienden steevast te vinden zijn, tot leven. Het tafereel bestaat in totaal uit 1730 Lego-onderdelen: decoratie, koffiemachine, Gunther, Rachel, Ross, Monica, Joey, Phoebe, Chandler… Aan elk detail is gedacht.

Ideas Lego

Fievet bracht zijn idee via Ideas Lego aan de man. Iedereen kan via dit platform ideeën voor nieuwe collecties voorstellen en de beste daarvan komen ook effectief in de winkel te liggen. Het Central Perk-project kreeg meer dan 10.000 stemmen en wordt daarom binnenkort gerealiseerd. Fievet zelf hoopt dat dat nog voor dit jaar zal zijn, want de serie blaast 25 kaarsjes uit in 2019. Lego houdt de releasedatum voorlopig echter nog geheim. Wat wel zeker is, is dat de Fransman 1% van alle opbrengsten zal opstrijken. Hij hoopt dan ook dat hij in de toekomst nog andere collecties mag bedenken.

Het bericht Lego lanceert een ‘Friends’-collectie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels