HomeNieuwsLifestyleLast van menstruatiepijn? Dan moet je dit eten en drinken

Last van menstruatiepijn? Dan moet je dit eten en drinken

Voor veel vrouwen gaat de menstruatie gepaard met pijnlijke klachten. Gelukkig zijn er heel wat trucjes om die pijn te verzachten.

Wie af en toe last heeft van haar maandstonden weet dat het geen pretje is. Veel vrouwen dragen dan ook standaard medicatie in hun handtas mee. Gelukkig zijn er ook heel wat eetbare en drinkbare middeltjes die kunnen helpen.

Water en frambozenbladthee

Het eerste trucje lijkt logisch, maar is ook meteen de belangrijkste tip: drink voldoende. Wanneer je te weinig water drinkt, voel je je slechter. Je krijgt dan minder energie en het pijngevoel zal versterken. Bovendien wordt het bloed van de menstruatie dikker wanneer er te weinig vocht in je lichaam zit, waardoor het langer kan duren. Het is dus belangrijk om dagelijks minstens twee liter water of thee te drinken. Theeliefhebbers drinken dan  best frambozenbladthee. Zowel frambozen als de bladeren houden je oestrogeen in balans en helpen de menstruatie te regelen.

Magnesium en ijzer

Ook magnesium heeft heel wat positieve effecten op het lichaam. Eet daarom veel nootjes, bonen en zaden. Magnesiumpillen zijn een minder goede oplossing voor de kwaaltjes, want zij veroorzaken dan weer diarree en misselijkheid.

Daarnaast verliest je lichaam erg veel ijzer wanneer je bloed verliest. Dat kan dan weer leiden tot vermoeidheid en een verlaagde weerstand. Gelukkig kan je het ijzergehalte op peil houden met ijzerrijke voeding zoals rundvlees, spinazie en witte bonen.

Vitamine D, vitamine A en gezonde vetten

Het is ook goed om vette producten zoals vis, volle melk en eieren te eten. Deze voeding zit namelijk vol vitamine D en dat helpt om magnesium in het lichaam op te nemen. Voor vitamine D hebben we dan weer vitamine A nodig. Dat vind je onder andere in groenten als kool, wortel en broccoli. Bovendien houdt het je huid gezond en is het goed tegen puistjes.

Daarnaast kunnen walnoten en vette vis je ook van menstruatiekrampen verlossen. Deze vette voeding is namelijk rijk aan omega-3.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels