HomeNieuwsLifestyleLast van duiven op je balkon? Zo jaag je ze diervriendelijk weg!

Last van duiven op je balkon? Zo jaag je ze diervriendelijk weg!

Vogels zijn mooi en nuttig, maar soms kunnen ze ook erg vervelend uit de hoek komen. Zeker als je in de stad woont kan je weleens geconfronteerd worden met duiven die zichzelf installeren op je balkon of vensterbank, met alle gevolgen van dien. Niet alleen kan jij zo minder makkelijk genieten van je buitenruimte, maar bovendien word je bedolven onder de vogelpoep.

En dat is natuurlijk noch mooi, noch aangenaam om ruiken. Maar hoe raak je die duiven kwijt? Je wil ze uiteraard geen pijn doen, maar ze wel kordaat de deur wijzen. Wij zochten en vonden drie diervriendelijke trucjes waarmee je voorgoed vaarwel zegt tegen je duivenvrienden.

Een oud T-shirt

Het lijkt misschien een raar idee, maar probeer eens om een oud T-shirt op een kledinghanger voor het raam te hangen. De duiven denken waarschijnlijk dat het gaat om een echt persoon en zullen daardoor een stuk minder snel langskomen.

Standbeeld

In de stad hebben duiven geen natuurlijke vijanden meer en dat zorgt ervoor dat ze zich massaal kunnen voortplanten. Van nature zijn ze echter wel nog steeds bang voor roofvogels en daar kan jij handig op inspelen. Ga naar je lokale tuincentrum, koop een standbeeld van een uil, adelaar of andere roofvogel et voilà. Je balkon is opgefleurd en de duiven zie je niet meer terug.

Aluminiumfolie

Je hebt misschien wel al eens gezien dat mensen cd’s gebruiken om vogels weg te jagen, maar aluminiumfolie werkt eigenlijk nog beter. Niet alleen reflecteert de folie de zon en zorgt dat ervoor dat de duiven in de war geraken, maar bovendien houden ze niet van het gevoel van de folie onder hun pootjes. Leg dus aluminiumfolie op de vensterbank of wikkel het rond de reling van je balkon en weg zijn de duiven.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels