HomeNieuwsLifestyleKunst en een kater gaan prima samen

Kunst en een kater gaan prima samen

Eigenlijk had je een kunstzinnige dag gepland, maar je kampt helaas met een kater van monsterlijke proporties. Maar wij beloven je dat kunst met een kater ook leuk kan zijn.

Het museum

Bij zinnen komen in stilte.

Musea zijn een zegen voor je kater. Het is er rustig, schoon en licht. Een sereen nirwana waar je de scherpe randjes van je kater kwijtraakt. Bijna overal staan bankjes voor de ouden der dagen óf mensen die de avond daarvoor te veel gezopen hebben. Helemaal mooi wordt het als je van die krukjes mee kunt nemen. Kun je overal gaan zitten!

De bioscoop

Uitbrakken in een pluche stoel.

De bioscoop is natuurlijk een droom voor iedereen die de gevolgen draagt van vijf bier, vier gin-tonics en drie wodkashots. De stoelen zijn heerlijk zacht en comfortabel en niemand zeurt aan je hoofd. Pas wel op dat je niet in slaap valt.

De concertzaal

Stop de sloophamer met klassiek.

Wijnkaters kunnen zich manifesteren in helse hoofdpijnen. Alsof iemand je hersenpan bewerkt met messen. Dat verdient een mens toch niet na een gezellige wijnproeverij? Enfin, klassieke muziek is als een massage voor de hersenen. Het kalmeert je brein en laat de mist weer opklaren.

De opera

Zalvend gezang voor gebroken zielen.

Sommige avonden ontsporen niet alleen in drankgelag, maar ook in drama. Mensen die huilen, schreeuwen, ruziemaken: je kent het wel. Dan zit je de volgende dag met een gruwelijke kater en allemaal gezeik. Juist dan heb je hemels operagezang nodig, om je even mee te nemen naar een ander oord.

Je eigen bed

Thuis overgeven en tussendoor film kijken.

Als je te maken hebt met een waanzinnige kater die je zelfs belemmert uit bed te komen, dan is thuis een filmpje kijken misschien een beter idee. Krijg je toch nog wat cultureels mee en kun je ‘m gemakkelijk op pauze zetten als je maaginhoud zich weer een baan naar buiten vecht.

Het bericht Kunst en een kater gaan prima samen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels