HomeNieuwsLifestyleKraskaarten: een nieuwe trend om tot rust te komen

Kraskaarten: een nieuwe trend om tot rust te komen

Na de kleurboeken voor volwassenen duikt er een nieuwe trend op om ’s avonds na het werk te ontspannen. Wanneer de kinderen in bed liggen is het jouw beurt om creatief aan de slag te gaan.

Kraskaarten lijken op kleurplaten, maar in plaats van lege tekeningen in te kleuren, zitten alle kleuren van de regenboog al verborgen achter een zwarte beschermlaag. Het volstaat met een kraspen over de lijntjes te gaan om de magische tekening te doen verschijnen. Ook als je geen Picasso bent, krijg je dus een kunstig resultaat.

Om nauwkeurig over de lijnen te gaan, moet je je concentreren. Zo maak je je hoofd helemaal leeg. Je aandacht verschuift naar je kunstwerk, dus je blijft met je gedachten in het ‘nu’. Die gemiste promotie, de berg afwas of het bezoek aan je schoonmoeder spoken niet meer in je hoofd rond.

Kraskaarten zijn er in verschillende thema’s, zoals doodskoppen, mandala’s, katten en eenhoorns, maar de zeemeerminnen doen je pas echt dromen van de zomer. De kaarten kan je losscheuren zodat je ze omhoog kan hangen in je kamer of cadeau kan doen als originele verjaardagskaart.

(jv)

kraskaarten

Zeemeerminnen kraskaarten, Manteau, 16p., 9,99 euro

Het bericht Kraskaarten: een nieuwe trend om tot rust te komen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels