HomeNieuwsLifestyleKan je eigenlijk te veel salade eten?

Kan je eigenlijk te veel salade eten?

Moet je een paar kilootjes kwijt en zoek je nog een gezonde manier om af te vallen? De mythe dat slaatjes en rauwe groenten een evenwichtige maaltijd zijn, lijkt niet te kloppen. 

Voedingsdeskundige Heather Bauer vertelt aan de website Well + Good waarom een overdaad aan salades nefast is voor je gezondheid. “Sommige mensen kunnen perfect elke dag een salade eten met rauwe groenten, maar een grote meerderheid krijgt door deze voedingsgewoonte last van spijsverteringsproblemen. Er wordt nog steeds veronderstelt dat gekookte groenten minder vitaminen bevatten.” Maar dat is volgens haar onzin. Wie te veel rauwkost eet, loopt belangrijke stoffen mis. Je kan een ijzer, calcium of vitamine B12 te kort oplopen.

De juiste balans 

Poornima Sharma geeft kookles in het Art of Living Retreat Center en heeft nog advies voor mensen die gezonder proberen te eten. “Je kan je portie rauwe groenten best beperken tot 10 à 15% van je dagelijkse hoeveelheid voedsel, de overige 85 tot 90% moet je aanvullen met eiwitten, gezonde vetten of gekookte groenten.”

Raw Food-trend 

Ondanks de gezondheidsproblemen, zijn er veel mensen aanhanger van de Raw Food-trend. Studies hebben uitgewezen dat het niet allemaal (kom)kommer en kwel is voor wie liever rauwe groenten eet. Aanhangers zouden minder last hebben van een slechte hoeveelheid cholesterol en ook minder lichaamsvet hebben.

Het bericht Kan je eigenlijk te veel salade eten? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels