HomeNieuwsLifestyleKan een triootje een relatie redden?

Kan een triootje een relatie redden?

Heb jij al eens gefantaseerd over een trio met je partner? Je bent niet de enige. Volgens een onderzoek van het Britse The Kinsey Institute is dit de meest voorkomende seksfantasie. Maar wat blijkt? Volgens datzelfde onderzoek zou maar 10% van de vrouwen en 18% van de mannen het ook echt doen / al gedaan hebben. Natuurlijk moet je de beslissing voor een triootje met je partner niet te snel nemen, maar wij helpen je graag een handje. Zou het zelfs je relatie kunnen redden?

«We leven in een wereld waar monogamie de norm is», zegt de Britse seksuologe Madalaine Munro aan Metro UK. «Een triootje hebben kan ervoor zorgen dat je de wensen en noden van je partner, indien gewenst, beter kan begrijpen. Voor sommige mensen volstaat monogamie nu eenmaal niet. Het openstellen van je relatie kan een fantastische oplossing zijn. Maar als je vertrekt vanuit een negatief gevoel, dan zal geen enkel (s)experiment je relatie redden», aldus Munro. «Het gaat dan vooral om fundamentele problemen, zoals vertrouwen, communicatie en onzekerheid. Als het daar al fout loopt, dan zal een triootje jullie relatie niet kunnen redden.»

Doe het dus niet alleen om je partner blij of jaloers te maken. Zorg dat de balans in je relatie goed zit en dat iedereen achter het idee van een open relatie staat vooraleer je de stap naar een triootje zet.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/nieuws/kan-een-triootje-een-relatie-redden

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels