HomeNieuwsLifestyleJe woon-werkverkeer is bepalend voor je gewicht

Je woon-werkverkeer is bepalend voor je gewicht

Je bent onlangs verhuisd en plots zie je de kilo’s er bijkomen. Je hebt nochtans de indruk dat je nog steeds hetzelfde eet en je gaat nog altijd drie keer per week sporten. In dat geval zou je nieuwe woonst – of je nieuwe baan – er weleens voor iets tussen kunnen zitten.

De kans is groot dat je na het werk weleens boodschappen gaat doen. Daarvoor maak je liever geen grote omweg, dus stop je bij een supermarkt of restaurant waar je toch langskomt. En dat aanbod is bepalend voor het getal dat je op de weegschaal terugvindt.

Supermarkten, fastfoodketens en restaurants

Een onderzoek van de Arizona State University heeft uitgewezen dat je woonomgeving en de weg die je aflegt van je huis naar je werk bepalend is voor je BMI. De wetenschappers namen daarvoor 710 werknemers van basisscholen in New Orleans onder de loep. Ze onderzochten hoeveel restaurants, fastfoodketens en supermarkten er rondom hun woonst waren en ook de woon-werkroute werd onderzocht. Hoe meer eetgelegenheden er werden geteld, hoe hoger het BMI van de persoon in kwestie. Verder onderzoek is nodig om te bepalen wat de proefpersonen dan juist eten om bij te komen, maar het voorlopige resultaat is alvast interessant.

Het bericht Je woon-werkverkeer is bepalend voor je gewicht verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels