HomeNieuwsLifestyleJe planten water geven is leuker met deze playlist

Je planten water geven is leuker met deze playlist

Planten zijn een soort van verslaving. Plantenliefhebbers kunnen bevestigen dat eens je er een paar in huis hebt, het moeilijk is om te weerstaan aan de groene verleiding. Ze brengen een beetje (of veel) groen in huis en zeker als je in een stad woont, is dat mooi meegenomen. Al dat groen vergt echter ook wat inspanning: je moet ze verzorgen, verpotten en regelmatig water geven.

Planten water geven lijkt makkelijk, maar vergis je niet. Elke soort heeft andere behoeften en hoe meer je er in huis hebt, hoe langer je er elke week mee zoet bent. De ene moet elke drie dagen bewaterd worden, de andere een keer in de maand, sommige veel, andere weinig. Om dat taakje wat leuker te maken heeft plant lover en artiest Past Palms nu een gelijknamige EP uitgebracht.

Bloom

“Het doel van de muziek is om het gevoel weer te geven dat je krijgt als je jezelf omringt met een oasis aan groen als je in een grijze, industriële stad woont”, vertelt hij aan Apartment Therapy. De muziek staat bol van de tropische vibes en natuurgeluiden, waardoor je je haast in een jungle waant. “De EP herinnert je eraan dat zelfs wanneer je ergens woont waar je omringd wordt door beton, je de natuur nog altijd naar binnen kan brengen. Je kan nog altijd de rust creëren die je ervaart wanneer je door een tropisch woud wandelt of wanneer je op een tropisch strand vol palmbomen zit. De muziek helpt je om even uit de stad te ontsnappen de volgende keer dat je je planten water geeft.” Met namen als ‘Unfurl’ en ‘Bloom’ kan geen enkele plantenliefhebber weerstaan aan de verleiding om er op z’n minst een keer naar te luisteren. De playlist vind je hier.

Het bericht Je planten water geven is leuker met deze playlist verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels