HomeNieuwsLifestyleJe partner is minder slim dan je denkt

Je partner is minder slim dan je denkt

Liefde maakt blind, zeggen ze wel eens. Niet alleen het uiterlijk, maar ook het innerlijk van onze geliefde zien we door een roze bril. Dat is toch wat de resultaten van een nieuw onderzoek doen vermoeden. Beschouw jij je lief als de nieuwe Einstein? Veel kans dat hij of zij gewoon over een gemiddeld IQ beschikt.

Je partner objectief bekijken is haast onmogelijk. Te veel factoren belemmeren je oordeel en je kent de ander te goed om hem of haar onbevooroordeeld te aanschouwen. En hoewel je soms misschien te veel focust op zijn of haar kleine kantjes, beoordelen we onze partner algemeen genomen te positief. Meer bepaald over hun herseninhoud zitten we vaker wel dan niet fout.

IQ-score

Giles Gignac van de University of Western Australia en Marcin Zajenkowski van de University of Warsaw publiceerden de resultaten van hun onderzoek in het magazine Intelligence. 218 koppels werden voor de studie onder de loep genomen. Hun IQ werd getest en daarna moesten ze de IQ-score van hun partner inschatten. Wat bleek? We overschatten het IQ van onze partner met maar liefst 30 punten. Blijkbaar zorgen onze verliefde ogen ervoor dat we de ander ‘te hoog’ inschatten. We zijn op zoek naar iemand die dezelfde intellectuele capaciteiten heeft als wijzelf en daarbij overschatten we én die van onze partner, én die van onszelf.

Het bericht Je partner is minder slim dan je denkt verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels