Connect with us

Zita

Is mijn neus niet te dik in deze selfie?

Lifestyle

Is mijn neus niet te dik in deze selfie?

“Vindegij mijn gat niet te dik in deze rok?” De clichématige lyric van Clement Peerens Explosition is gebaseerd op een bezorgdheid die jarenlang veel vrouwen in de ban hield. Maar nu lijken we ons vooral zorgen te maken over een ander lichaamsdeel: de neus. En die verschuiving zou te wijten zijn aan de opkomst van de selfies.

Vind je mijn neus niet te dik in deze selfie? Blijkbaar hebben veel Amerikaanse dokters deze vraag al eens gehoord. Vier op de tien plastische chirurgen hebben immers al mensen over de vloer gehad die aan hun neus wilden laten sleutelen, omdat hij zo groot lijkt in selfies. Dat staat in het vakblad American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery.

Selfie is gezichtsbedrog

“Mensen beseffen vaak niet dat een selfie een beetje gezichtsbedrog is”, reageert Boris Paskhover, plastisch chirurg bij Rutgers New Jersey Medical School en hoofdauteur van de studie. “Zulke foto’s maken je neus breder en dikker, terwijl mensen net de voorkeur geven aan kleinere neusjes.”

Is mijn neus niet te dik in deze selfie?
Foto American Medical Association

Stel dat je een foto maakt op 30 centimeter afstand van je gezicht, lijkt je neus 30% groter dan dat die in realiteit is. Ook het topje van je reukorgaan lijkt 7% groter. Pas als het kiekje gemaakt wordt vanop anderhalve meter is je neus in proportie. De oplossing? Een arme omstaander aanklampen om een foto te maken of een selfiestick aanschaffen. Of gewoon niet te veel selfies nemen, dat kan ook.

Meer in Lifestyle

To Top