HomeNieuwsLifestyleDeze vrucht kan honger de wereld uit helpen

Deze vrucht kan honger de wereld uit helpen

Volgens kenners zou jackfruit wel eens het antwoord kunnen zijn op hongersnoden. Deze grote vrucht komt veel voor in het zuidoosten van Azië en is heel voedzaam. Helaas wordt het mirakelgewas nauwelijks gebruikt en dat is zonde.

Nangka, zoals de vrucht ook wordt genoemd, is bijzonder voedzaam. Het is rijk aan calcium, eiwitten, ijzer en kalium. De boom groeit vooral in landen als Bangladesh en India. In dat laatste land heeft het fruit jammer genoeg een slechte reputatie, waardoor zo’n 75%  wordt weggegooid. En dat terwijl het volgens wetenschappers miljoenen mensen van de hongersnood zou kunnen redden.

Vlezige structuur

Verschillende experts noemen jackfruit “het voedsel van de toekomst”.”Het zou op termijn tarwe en maïs kunnen vervangen. Die gewassen zijn namelijk bedreigd door de klimaatverandering. Nangka wordt ook steeds populairder bij veganisten als voedzame vleesvervanger.

De vruchten kunnen heel zwaar worden, tot 45 kilo. Je kan ze zowel rijp als onrijp eten. Een rijp exemplaar proeft zoet en lijkt op mango. Anders heeft de vrucht weinig smaak en kan je hem met veel combineren. Jackfruit heeft een vlezige structuur die doet denken aan die van varkensvlees.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels