Vind ons op

Zita

In dit land wonen de mensen met de beste conditie

Lifestyle

In dit land wonen de mensen met de beste conditie

Sporten is niet voor iedereen weggelegd. Althans, niet op regelmatige basis. Hoewel we allemaal weten dat lichaamsbeweging goed is voor een mens, is het niet altijd makkelijk om je ook effectief aan het sporten te zetten. Uit een studie van Reebok blijkt dat sommige landen beter scoren als het aankomt op conditie en regelmatig een work-out inlassen.

Welk land is het sportiefst? Die vraag probeerde sportmerk Reebok te beantwoorden aan de hand van een aantal criteria. Ze keken onder andere naar het aantal marathons die plaatsvonden per miljoen inwoners, de hoeveelheid fitnesscentra per 10 vierkante kilometer en hoeveel Olympische medailles het land won.

Zwitserland

Uit de resultaten van het grootschalige onderzoek blijkt dat inwoners van Zwitserland het sportiefst zijn en dus de beste conditie hebben. Het land kreeg een score van 7,44 op 10. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat Zwitserland de tweede beste tijd voor een marathon op zijn naam mag schrijven en dat de hoofdstad Zürich maar liefst 17 fitnesscentra telt. Meteen na Zwitserland volgen Portugal en Frankrijk. De reden waarom Reebok zich concentreerde op hardlopen, is simpel: volgens het merk is het de makkelijkste manier om in beweging te blijven.

Top tien

  1. Zwitserland
  2. Portugal
  3. Frankrijk
  4. Ierland
  5. Nederland
  6. Noorwegen
  7. Verenigde Staten
  8. Duitsland
  9. Australië
  10. Canada

Het bericht In dit land wonen de mensen met de beste conditie verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top