HomeNieuwsLifestyleIn deze onverwachte producten zit meer suiker dan je denkt

In deze onverwachte producten zit meer suiker dan je denkt

Ongezond eten wordt nog al te vaak geassocieerd met vet. Hoe minder vet, hoe beter, toch? Wel, dat klopt niet helemaal, maar dat is een ander verhaal. Wat wel klopt, is dat je best niet al te veel suikers consumeert als je een gezond dieet wil aanhouden.

Even wat cijfers op een rijtje. Gemiddeld krijgen we 99 klontjes suiker per week binnen, en zoals je weet is dat echt niet gezond. Het verhoogt de kans op overgewicht en diabetes. Maar daarnaast zijn gezonde producten vaak duur: de gemiddelde prijs van ongezonde producten steeg het afgelopen jaar met 15 %. Daartegenover stegen de prijzen van gezonde producten met 21 %. Volgens het Diabetes Fonds vindt 80 procent van de Nederlanders dat fabrikanten moeten stoppen met het toevoegen van onnodige suikers. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt dat 60 % van de volwassenen en 90 % van de kinderen in Nederland te veel suikers binnen krijgen.

‘Stiekeme suikers’

We sommen een aantal producten voor je op waarvan je het wellicht niet verwachtte dat er ‘stiekeme suikers’ inzitten:

Yoghurt: Voornamelijk magere yoghurt.

Smoothies: Zeker smoothies van de supermarkt bevatten vaak extra suikers. «Maar ook een eigen gemaakte smoothie is niet altijd gezond», zo vertelde diëtist Carina Bijman aan NH Nieuws.

– Müesli

– Plantaardige melk: Hoewel menig ‘fitgirl’ het liefst haver-, amandel- of rijstemelk drinkt, zit er in veel van deze melksoorten suiker. Let op of er dextrose op de verpakking staat.

– Tonic: Lekker bitter en minder suikers? Nee toch niet, Een gin-tonic bevat al snel zes suikerklontjes.

– Pastasausen uit de Supermark: Yep! Daar gooien ze vaak een lekkere portie suiker bij

– Iced tea: Hoewel een ‘Ice tea green’ als gezond drankje klinkt, blijft het frisdrank.

– Proteïnerepen

Soep uit blik: Lekker makkelijk, maar niet zo gezond. Let op: sucrose, High Fructose Corn Syrup, gerstmout, dextrose, maltose en andere zoete toevoegingen op het etiket.

Ingeblikte bonen: 250 gram ingeblikte bonen bevat ongeveer 5 theelepels suiker.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/deze-onverwachte-producten-zit-meer-suiker-dan-je-denkt

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels