HomeNieuwsLifestyleIN BEELD. Kunstenaars ontwerpen kamers in tijdelijk ijshotel

IN BEELD. Kunstenaars ontwerpen kamers in tijdelijk ijshotel

In Zweeds Lapland is een ijshotel opnieuw geopend voor het winterseizoen. Kunstenaars over de hele wereld ontworpen de kamers en gaven een persoonlijke toets aan elke suite.

De eerste editie van het tijdelijke hotel werd in de winter van 1989 ontworpen. Tijdens de lente smelt het immense kunstwerk, maar in de winter wordt er een volledig nieuwe versie van de accommodatie gebouwd. Het hotel bevindt zich in het Zweedse dorp Jukkasjärvi, ongeveer 200 kilometer ten noorden van de Noordpoolcirkel.

Alles uit ijs

De accommodatie beschikt over 35 ijsslaapkamers die elk werden ontworpen door kunstenaars over de hele wereld. Verder heeft het hotel ook een ijsbar, ijsceremoniehal en een bevroren speeltuin voor kinderen.

Het hotel is niet enkel een overnachtingslocatie, maar staat ook open voor sportieve gasten. Zo kan je er aan yoga doen, winterlopen en Nodic skiën. Daarnaast kan je in het restaurant ‘Chef’s Table’ genieten van een twaalfgangenmenu dat onder andere gerechten met spruiten, bergbraambes en duindoorn aanbiedt.

In totaal werd er 30.000 kubieke meter sneew en 500 ton kristalhelder ijs gebruikt om het stulpje op poten te zetten. De temperatuur in het hotel bedraagd -5°C. Één nacht met twee personen in zo’n koude kamer kost een slordige 460 euro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels