HomeNieuwsLifestyleIN BEELD. 87-jarige oma maakt kunstwerken met Paint

IN BEELD. 87-jarige oma maakt kunstwerken met Paint

De ene grootmoeder breit, de andere lost graag kruiswoordraadsels op of heeft een moestuintje dat veel aandacht vraagt. Maar de 87-jarige Concha García Zaera heeft een nogal opmerkelijke hobby. De Spaanse vrouw maakt heuse kunstwerkjes met … Microsoft Paint.

“Sinds mijn man een lelijke val heeft gemaakt, zorg ik voor hem en kom ik niet meer zo vaak buiten”, vertelt Zaera aan de Spaanse krant El Mundo. Toen ze van haar kinderen een computer kreeg, ging ze aan de slag met Microsoft Paint, en sindsdien is ze voortdurend in de weer met het grafisch programma.

“Ik begon eerst met kleine dingen te tekenen: een huis, een berg. Stap voor stap voeg ik dan meer details toe aan de tekening, tot ik trots ben op het resultaat.” De vrouw beweert dat ze maar weinig verbeelding heeft, dus al haar creaties baseert ze op postkaartjes die ze ooit van haar man gekregen heeft. Per werkje is ze zo’n twee weken bezig.

“Onbegrijpelijk”

Op aanraden van haar kleindochter post ze sinds oktober het resultaat ook op Instagram, waar je ondertussen 17 van haar tekeningen kan bewonderen. En blijkbaar is haar account een schot in de roos, want ze heeft al meer dan 124.000 volgers, iets wat Zaera maar niet kan vatten. “Daar kan ik met mijn hoofd niet bij”, vertelt ze nog. “Ik begrijp niet dat mijn tekeningen zo veel aandacht krijgen. Het zijn toch maar simpele dingen?”

Het bericht IN BEELD. 87-jarige oma maakt kunstwerken met Paint verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels