HomeNieuwsLifestyleIJsjes bij het ontbijt maken je slimmer

IJsjes bij het ontbijt maken je slimmer

Met het warme weekend in het verschiet moeten we creatief omspringen met onze maaltijden. Een verfrissende snack haalt het van een gerecht waarvoor je in hete kookpotten moet roeren. Een Japanse wetenschapper heeft het ideale ontbijt voor warme dagen bedacht. Hij beweert dat je de dag moet beginnen met een ijsje. Dat zou je zelfs slimmer maken. 

Yoshihiko Koga, een professor van de Kyorin University in Tokio, claimt dat ijs als ontbijt niet alleen je alertheid verbetert, maar ook je mentale prestraties opkrikt. En hij heeft er nog bewijs voor ook!

Koga gaf één groep proefkonijnen de opdracht om meteen na het ontwaken enkele lepels ijs op te smikkelen. De tweede groep moest het stellen zonder de lekkernij. Na het ontbijt maakten ze allemaal een aantal denkoefeningen op de computer. Koga ontdekte dat de mensen die een ijsje kregen de oefeningen sneller konden oplossen. Bovendien konden ze de informatie ook beter verwerken.

Koud water

Hebben we deze gunstige bijwerking te danken aan het koude karakter van het ijsje? Dat blijkt niet helemaal te kloppen. De Japanse professor herhaalde de oefening, maar gebruikte koud water in plaats van ijs. De proefpersonen reageerden ook alerter, maar lang niet zo snel als tijdens het experiment met het ijs.

IJsjes maken ons misschien slimmer, gezonder zullen we er niet op worden. Ach ja, nu hebben we tenminste een extra excuus om te genieten van een verfrissend ijsje!

Het bericht IJsjes bij het ontbijt maken je slimmer verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels