Vind ons op

Zita

Hiernaar luisten snowboarders tijdens hun Olympische run

Lifestyle

Hiernaar luisten snowboarders tijdens hun Olympische run

Snowboarders zijn een ras apart. Heel wat atleten vragen op de Olympische Spelen complete stilte om zich te concentreren, maar heel wat bekende boarders luisteren tijdens hun runs naar muziek. En daar zitten enkele opvallende soundtracks tussen.

Een trouwe fan van de Winterspelen zal het al gemerkt hebben: de snowboardcompetitie staat bol van de sfeer. Luide muziek, veel publiek en de bijhorende ooh’s en aah’s bij de al niet succesvolle sprongen. Probeer je als deelnemer dan maar eens te concentreren. Daarom steken heel wat snowboarders een zelfgekozen soundtrack in hun oren en voor de New York Times onthulden ze wat ze de beste nummers vinden voor een afdaling.

In de voetsporen van Eminem

Arielle Gold bezorgde de Verenigde Staten een bronzen medaille in de halfpipe en luisterde tegelijkertijd naar ‘8 Mile’ van Eminem. “Ik luister altijd naar hem als ik snowboard”, legt ze uit. “Ik hou van zijn teksten. Hij heeft moeten strijden voor zijn geluk en soms voelt het aan alsof ik hetzelfde moet doen. Hij is geslaagd in zijn opzet en ik zal dat ook doen.”

Terugkeer naar kindertijd

Silje Norendal zweert dan waar bij een oude klassieker. De Noorse, die als vierde eindigde in de slopestylecompetitie en ook aan de big air meedoet, kiest voor dance en meer specifiek liedjes “waar je alleen naar luistert als je tien jaar oud bent”. Zo is ‘Doctor Jones’ van Aqua een van haar favorieten. “Het neemt me mee naar een heel gelukkige plek, zonder zorgen.” Al levert dat haar natuurlijk ook serieus wat geplaag op van haar teamgenoten.

Gedragen door bovenmenselijke krachten

Kelly Clark is een ervaren olympiër en mocht al vijf keer aantreden op de Winterspelen. Zij houdt er andere gewoontes op na. Voor haar soundtrack kiest ze muziek met een christelijke boodschap erin, zoals ‘Love has a Name’ van Jesus Culture of ‘Pieces’ van Bethel Music. Het helpt haar de afleidingen buiten te sluiten. “Ik kan niet controleren wat de jury van mijn prestatie vindt en welke trucs de andere meisjes uitvoeren”, aldus Clark. “Maar ik kan wel controleren naar wat ik luister.”

Jamaïcaanse rust

Nog een opvallende keuze is die van Ayumu Hirano, de Japanner die na een thriller de zilveren medaille won na de halfpipecompetitie bij de mannen. Een van zijn meest afgespeelde nummers tijdens zijn runs is ‘Three Little Birds’ van Bob Marley. Je weet wel, dat van “Don’t worry, be happy”. “Het kalmeert mijn zenuwen”, legt hij uit. “Muziek geeft me extra motivatie en ik vind het even belangrijk als het snowboard onder mijn voeten.”

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top