HomeNieuwsLifestyleHet is bewezen: luiheid is besmettelijk

Het is bewezen: luiheid is besmettelijk

Uit onderzoek blijkt dat we sterk beïnvloed worden door de mensen rondom ons. Wie luie vrienden heeft, kan dus maar beter opletten. Luiheid is namelijk besmettelijk.

Mensen zijn beïnvloedbaar voor karaktertrekken die hun peers vertonen. Dat blijkt uit een studie met 56 deelnemers die werd uitgevoerd in het Franse Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek INSERM. Wanneer we omringd worden door luie mensen, zijn we geneigd om dat gedrag na te bootsen. Ook ongeduldigheid en voorzichtigheid zijn erg overdraagbaar.

Verrassend resultaat

Onderzoeker Jean Daunizeau is verrast door het resultaat van de studie. “Luiheid heeft een enorme impact op veel van onze dagelijkse beslissingen, nu blijkt dat deze zogenaamd unieke karaktertrek in feite overdraagbaar is”, vertelt hij in TIME magazine. We hebben ons gedrag dus minder sterk in de hand dan we dachten.

Daunizeau benadrukt dat men de band met luie vrienden niet onmiddellijk moet verbreken, maar dat het ook geen kwaad kan om voor een ambitieus gezelschap te kiezen. Het is volgens hem vooral belangrijk dat mensen zich bewust worden van de invloed die anderen op hen hebben.

via GIPHY

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels