HomeNieuwsLifestyleHeb je het warm? Daarom slaap je in de zomer toch beter...

Heb je het warm? Daarom slaap je in de zomer toch beter met een deken

De zomer brengt ons terrasjes, BBQ’s en bloedheet weer. Alleen slapen we door dat laatste niet zo goed. Gooien we dat deken op de grond of blijft het op bed liggen? Een eeuwig dilemma zo blijkt. Maar de verstandige keuze is om het laken gewoon te laten liggen. 

Volgens slaapdeskundige Hans Hamburg kan je maar beter een deken nemen ’s avonds, hoe warm het ook is. “Zelfs met warm weer koel je ’s nachts enorm af”, vertelt hij aan Metro Nederland. “Meestal gaan we naar bed nadat we de hele dag druk zijn geweest of net hebben gedoucht. We zijn dan vochtig en klam, en dan koel je enorm af doordat je transpireert. Dit proces duurt de hele nacht, waardoor je het op enig moment koud zult krijgen. Om dit te voorkomen, moeten we dus iets hebben om over ons heen te leggen.”

Niet naakt

En mocht je het een goed idee vinden om met de hitte naakt in bed te kruipen? Doe het niet, aldus Hamburger. “Dan koel je te snel af en word je steeds wakker.” Volgens hem is het altijd wijs in elk geval wat luchtigs aan te trekken en iets over je heen te leggen. “Dit voorkomt een slechte nachtrust en dan kun je ook last krijgen van stijve spieren. Het hoeft niet per se een deken te zijn, iets van een hoeslaken is ook al voldoende.”

Het bericht Heb je het warm? Daarom slaap je in de zomer toch beter met een deken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels