HomeNieuwsLifestyleHartverscheurende beelden tonen ‘meest eenzame orka ter wereld’ (video)

Hartverscheurende beelden tonen ‘meest eenzame orka ter wereld’ (video)

Canadese dierenactivisten hebben een video verspreid van de ‘meest eenzame orka ter wereld’. De trieste beelden tonen hoe orka Kiska haar hoofd tegen de glazen rand van de betonnen tank beukt.

De beelden shockeren dierenvrienden over de hele wereld. In het attractiepark MarineLand in het Canadese Ontario is Kiska de enige overgebleven orka. Ze leeft moederziel alleen en zag geen andere orka’s meer sinds haar vijf kinderen meer dan tien jaar geleden stierven in het park. De 44-jarige orka leeft al sinds 1979 in gevangenschap in een kleine betonnen tank. Enkele dieractivisten konden nu filmen hoe de orka met haar kop tegen het glas van haar tank beukt.


Dat beuken is stereotiep gedrag bij orka’s dat wordt veroorzaakt door de stress en eenzaamheid van gevangenschap. «Ze moet vrij kunnen zijn in de oceaan, maar hier zit ze. In een betonnen bad», zegt de activist in de video. Ondertussen wordt met de hashtag #freekiska massaal opgeroepen om het eenzame dier vrij te laten in de oceaan of om haar op zijn minst bij andere orka’s te plaatsen. «Wie kan nog met een zuiver geweten naar zo’n attractiepark gaan?», vraagt een Twitteraar zich luidop af.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/hartverscheurende-beelden-tonen-meest-eenzame-orka-ter-wereld-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels