HomeNieuwsLifestyleHarry Potter-fans doen het beter in de liefde

Harry Potter-fans doen het beter in de liefde

Ben jij een echte Potterhead of heb je er eentje thuis rondlopen? Dan heb je geluk. Onderzoek heeft uitgewezen dat fans van Harry en zijn vrienden het relationeel beter doen dan zij die er nog nooit een boek van hebben gelezen. 

Het onderzoek dat werd gepubliceerd in “Psychology of Aesthetics, Creativity, and the Arts”, bevroeg 400 mensen over verschillende schrijvers en literatuurstromingen zoals romantiek, horror en fantasy waaronder Harry Potter. Het testpaneel moest ook allerlei relationele stellingen invullen waaronder “wil je je partner veranderen” en “zou je de gedachten van de andere persoon willen lezen”. Tot slot moesten ze nog enkele statements over relaties een cijfer geven.

Harry Potter = gezonde relatie 

Het onderzoek gaf enkele verrassende resultaten weer. Zo zouden mensen die regelmatig fantasy boeken lazen en dus fan waren van Harry Potter, een gezonder beeld van relaties hebben. Vond je mensen met een grote interesse in fantasy maar raar? Think again. Ze zouden zomaar de perfecte echtgenoot of vrouw kunnen zijn.

Het bericht Harry Potter-fans doen het beter in de liefde verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels