HomeNieuwsLifestyleHandig! Met deze tips maak jij jouw balkon helemaal lenteproof

Handig! Met deze tips maak jij jouw balkon helemaal lenteproof

Nu het buiten wat aangenamer wordt, kunnen we massaal genieten van de zon en de lange dagen. En dat doe je het best van al op je balkon of in je stadstuintje. Het mag daar dus wel een beetje gezellig zijn. Daarom geeft Metro je enkele tips om jouw terras op te fleuren.

Groen moet je doen

Heb je nog geen planten op je balkon staan? Dan is nu het moment om je te omringen door het nodige gezonde groen. Enkele mooie klimplanten of vrolijke bloemetjes maken van jouw plekje in een mum van tijd een rustgevend paradijs. Heb je niet genoeg vierkante meters om veel bloempotten kwijt te geraken? Ga dan voor hangplantjes: zij nemen niet veel plaats in en zijn even leuk.

Gezellige verlichting

Ook ’s avonds vallen de temperaturen nog waanzinnig mee. Daarom is ook verlichting een must voor je terrasje. Hang feeërieke lampionnetjes op, haal je kerstboomverlichting boven of doe een grote tuinkaars branden. Die laatste lichtbron is ook nog eens handig tegen muggen. Twee vliegen (of muggen) in een klap dus!

Maak zelf een zitmeubel

Geen budget om nieuwe tuinmeubelen te kopen? Geen probleem, ook dit kan je goedkoop aanpakken. Met een paar houten paletten heb je zo een nieuwe tuinset. Stapel twee exemplaren op de vloer en leg er een paar kleurrijke oude kussens op. Et voilà, je hebt een nieuwe tuinstoel. Geen zin om de handen uit de mouwen te steken? Een hangmat uit de kringwinkel is een fantastisch en betaalbaar alternatief.

Aangenaam voor de voetjes

Wat je balkon ook gezellig maakt, is een tapijt op de vloer. Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel leuke varianten die je buiten kan gebruiken. Ze zijn waterbestendig, hebben funky kleurtjes en houden je voeten warm. Ideaal voor je nieuwe miniparadijsje!

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/handig-met-deze-tips-maak-jij-jouw-balkon-helemaal-lenteproof

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels