HomeNieuwsLifestyleHad jij een hond als kind? Dan heb je minder kans op...

Had jij een hond als kind? Dan heb je minder kans op angsten volgens onderzoekers

Wil je graag een viervoeter in huis nemen, maar twijfel je nog? We hebben een hele goede reden gevonden om je over de streep te trekken. Kinderen die opgroeien met een hond zouden minder kans maken op angststoornissen. 

Onderzoekers hebben kinderen van 4 tot 10 jaar vragen gesteld over hun gezondheid. Daarna werden de kinderen in twee groepen verdeeld: zij die een hond thuis hadden en zij die er geen hadden. Wat bleek nu. Uit de groep kinderen die geen hond thuis had, bleek maar liefst 20% te kampen met angststoornissen. Bij de andere groep was dat cijfer een pak lager (12%). De reden hiervoor is dat een hond veiligheid biedt.

Positiviteit 

De afgelopen tijd zijn er al veel onderzoeken verschenen die het nut van huisdieren in een gezin aantonen. Vooral positiviteit is een belangrijke factor. Ook andere nuttige vaardigheden zoals verantwoordelijkheid, punctualiteit en discipline worden gelinkt aan het hebben van huisdieren. Want wie een dier heeft, moet dat natuurlijk verzorgen, eten geven en uitlaten. Kinderen met een hond hebben ook meer vertrouwen. Dit komt omdat een hond hun steunt geeft.

Vermindert stress

Het belangrijkste aspect van een huisdier in een gezin is dat het stress vermindert. Door het aaien van je liefste viervoeter, ga je je onmiddellijker kalmer voelen.

Het bericht Had jij een hond als kind? Dan heb je minder kans op angsten volgens onderzoekers verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels