HomeNieuwsLifestyleGeen fan van de shampoobar? Probeer eens een shampoocapsule

Geen fan van de shampoobar? Probeer eens een shampoocapsule

De tijd dat we standaard voor verzorgingsproducten in plastic flessen kochten, ligt al lang achter ons. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor verpakkingsvrije of -arme opties. Shampoobars, zeepblokken, hervulbare potjes… Maar wat als je niet van die vaste formules houdt om je lokken te wassen? Twenty biedt uitkomst.

Duurzame ondernemingen verdienen een duwtje in de rug en dat beseft ook de Nederlandse ASN Bank. Drie jonge bedrijven kregen daarom de Wereldrpijs om hun inzet voor een betere wereld te belonen. Een daarvan is Twenty, een product bedacht door Mirjam de Bruijn en Ilse Kwaaitaal.

Wist je dat 80% van je shampoo bestaat uit water? Toen Mirjam de Bruijn die ontdekking deed, vond ze het hoog tijd om een duurzamer alternatief te vinden. Zo goed als elke Westerling heeft thuis namelijk toegang tot stromend water en door het water weg te laten uit shampoo kan er heel wat bespaard worden op transport en dus CO2-uitstoot. Zo ontstond Twenty – een shampoocapsule die je thuis in een herbruikbare fles kan doen en aanvullen met water. Twenty ontploft als het ware wanneer die in het water belandt, net zoals een bruisbal. Door steeds opnieuw dezelfde fles te gebruiken, bespaar je al snel heel wat plastic – zeker als je gezegend bent met een volle bos haar.

Voorlopig is de shampoocapsule nog niet verkrijgbaar, maar via de website kan je je aanmelden om op de hoogte gehouden te worden. Wij zijn alvast enthousiast!

Het bericht Geen fan van de shampoobar? Probeer eens een shampoocapsule verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels