Vind ons op

Zita

Lifestyle

Ga goedkoper op vakantie dankzij deze tips

Heb je je vakantiegeld opgemaakt aan een nieuwe keuken, maar wil je er toch nog even tussenuit? Geen nood, met deze besparingstips kan je nog steeds een voordelige vakantie boeken. 

Vlieg doordeweeks

Je wacht beter met vertrekken tot na het weekend. Vluchten op maandag, dinsdag en woensdag blijken namelijk tot 25 procent goedkoper te zijn dan die op de andere dagen van de week. En geloof het of niet, maar ook boeken op dinsdag levert je lagere prijzen op.

Vermijd schoolvakanties

Het klinkt cliché, maar buiten de schoolvakanties vliegen scheelt vaak aanzienlijk in de prijs van tickets én hotels. Mocht je ook maar een beetje in de gelegenheid zijn om die dagen te mijden, doe dat dan.

Boek op tijd

Een last-minute klinkt voordelig, maar is dat vaak niet echt. Boek je een ticket minder dan twee weken op voorhand, dan is de kans groot dat je 30 procent meer betaalt dan wanneer je in de periode ervoor boekt. Uit onderzoek van reisorganisatie Expedia blijkt dat 171 dagen op voorhand boeken het allergoedkoopst is. Dan ben je nu wel al te laat voor de zomervakantie, maar onthoud dit voor volgend jaar.

Ga voor een directe vlucht

Dit verraste ons ook, maar directe vluchten zijn over het algemeen goedkoper dan vluchten met tussenstops. De reden daarvoor is dat de meeste mensen liever rechtstreeks gaan, waardoor deze vluchten vaak tegen scherpere tarieven worden aangeboden. Dit geldt dan weer vooral voor vluchten die je ruim van te voren boekt.

Het bericht Ga goedkoper op vakantie dankzij deze tips verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top