HomeNieuwsLifestyleFastfoodketen KFC gaat voor meer dierenwelzijn

Fastfoodketen KFC gaat voor meer dierenwelzijn

Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft besloten om de welzijnsnormen voor de kippen die het verwerkt te verhogen. KFC ondertekende als eerste restaurantketen in de fastfoodsector de ’Better Chicken Commitment’, een engagement dat wordt gesteund door de grootste dierenwelzijnsorganisaties in Europa.

Concreet verbindt de keten zich er onder meer toe om tegen 2026 een einde te maken aan de aankoop van snelgroeiende kippenrassen, de zogenaamde ’plofkippen’, voor zijn restaurants in België, Duitsland, Ierland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Dat maakt het bedrijf vrijdag in een persbericht bekend.

Lijden verminderen

De ’Better Chicken Commitment’ bevat zes belangrijke maatregelen die een oplossing bieden voor de belangrijkste dierenwelzijnsproblemen die zich voordoen bij de standaard kippenkwekerijen. «Die maatregelen stimuleren de bedrijven om het gebruik van snelgroeiende rassen te verbieden, het aantal kippen per vierkante meter te verminderen en de leefruimte van vleeskuikens te verrijken met het oog op betere leefomstandigheden. Deze criteria zijn bedoeld om het lijden van vleeskuikens urgent te verminderen», luidt het.

Elk jaar zouden er wereldwijd tussen de 850 miljoen en 1 miljard kippen geslacht worden voor KFC. In België slacht de sector volgens het Belgische statistiekbureau (Statbel) gemiddeld 25 miljoen kippen per maand.

72 miljoen kippen

Geschat wordt dat de inzet van KFC een positieve invloed zal hebben op het leven van ongeveer 72 miljoen kippen per jaar in Duitsland, België, Ierland, Nederland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden, zegt GAIA-directeur Ann De Greef.

KFC opende begin juni in het station Brussel-Noord zijn eerste vestiging in België. Op termijn plant de keten 150 restaurants te openen in ons land.

Het bericht Fastfoodketen KFC gaat voor meer dierenwelzijn verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels