HomeNieuwsLifestyleFacebook geeft toe dat het slecht is voor je mentale gezondheid

Facebook geeft toe dat het slecht is voor je mentale gezondheid

Facebook waarschuwt voor zichzelf. De sociaalnetwerksite kan een gevaar voor de mentale gezondheid zijn. De remedie is dan ook opvallend: meer sociale media gebruiken.

Het gebruik van sociale media wordt door verschillende experten gelinkt aan depressie en weinig zelfvertrouwen. In een blogpost bevestigen Facebooks hoofdonderzoeker David Ginsberg en psychologe Moira Burke dat sociaalnetwerksites negatieve gevoelens kunnen opwekken.

Facebook als remedie

De manier waarop je Facebook gebruikt speelt daar een grote rol in. Zo zouden gebruikers die passief door het nieuwsoverzicht scrollen zich ongelukkiger voelen. Wie zelf actief is op het sociale medium, haalt er echter voordelen uit.

“Interactie hebben met mensen, zoals berichten delen en reacties plaatsen, is goed voor het welzijn”, schrijft Ginsberg in de blog. “De mogelijkheid om contacten te onderhouden met klasgenoten, collega’s, vrienden en familie maakt Facebook populair. Het is geen verrassing dat het ons gelukkig maakt en het ons gemeenschapsgevoel versterkt.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels