HomeNieuwsLifestyleExtreem slimme mensen worden ongelukkig van vrienden

Extreem slimme mensen worden ongelukkig van vrienden

De wetenschap zegt dat mensen met vrienden gelukkiger zijn. Dat klinkt logisch. Relaties, vriendschappen, connecties, tijd doorbrengen met mensen die we leuk vinden… wie vindt dit nu niet leuk? Blijkbaar extreem slimme mensen, die ongelukkiger worden van te veel sociaal gedoe.

In een onderzoek onder mensen tussen de 20 en 28 bleek, zoals verwacht, dat degenen met hechte vriendschappen gemiddeld gelukkiger waren. Maar dat gold niet voor de mensen in die groep die zeer intelligent waren: hoe meer die socialiseerden, hoe minder gelukkig ze waren. Het bevestigt ander onderzoek: heel slimme mensen zijn graag alleen.

Verklaring

Eén theorie is gebaseerd op de evolutie: slimme mensen passen zich gemakkelijker aan veranderende omstandigheden en hebben geen sociale verbanden nodig voor voedsel, onderdak, bescherming tegen wilde beesten.

Een andere theorie gaat over verveling: hoe slimmer je bent, hoe meer je gefocust zult zijn op langetermijndoelen en op de dingen die je belangrijk vind. Dan kan het gepraat met vrienden nutteloos voelen, als zonde van de tijd en energie..

Opgelet: je kunt het niet omdraaien. Als je weinig vrienden hebt, bewijst dat niet dat je bovenmatig intelligent bent.

Het bericht Extreem slimme mensen worden ongelukkig van vrienden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels