HomeNieuwsLifestyleEthiopiërs breken record van grootste aantal geplante bomen op een dag

Ethiopiërs breken record van grootste aantal geplante bomen op een dag

De Ethiopiërs hebben het beste van zichzelf gegeven om meer dan 200 miljoen bomen te planten in hun land, dat zelf veel te lijden heeft onder de klimaatverandering. Ze hebben zo een nieuw record neergezet.

De actie werd georganiseerd in het kader van de Green Legacy-campagne. Het doel van de Green Legacy-campagne is om in totaal 4 miljard bomen te planten tegen het einde van het jaar. Meer dan 224 miljoen jonge boompjes waren al opgezet tegen de middag, meldde de staatsomroep Fana Broadcasting Corporate, waarmee het vorige record sneuvelde, dat op naam van India stond.

Voor de gelegenheid bleven de scholen en regeringsinstellingen gesloten. De premier riep zijn landgenoten op om zelf ook aan de slag te gaan, terwijl hij zijn eigen boom plantte in de zuidelijke stad Arba Minch.

Milieukwesties

Ethiopië heeft een snel aanwassende bevolking en weinig goed cultiveerbaar land en dat vormt een groot probleem voor het erg verarmde Afrikaanse land. “Milieukwesties zijn een belangrijk thema geworden in het land”, stelt het ontwikkelingsprogramma van de VN op zijn website. “De grootste problemen zijn de verschraling en de erosie van de grond, het verlies van de biodiversiteit, woestijnvorming, terugkerende droogteperiodes en vervuiling van bodem, water en lucht.”

 

Het bericht Ethiopiërs breken record van grootste aantal geplante bomen op een dag verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels