HomeNieuwsLifestyleEerste hulp bij zonnebrand. Dit zijn de beste tips om een rode...

Eerste hulp bij zonnebrand. Dit zijn de beste tips om een rode huid te genezen

Vanaf het ogenblik dat de zon haar intrede maakt, is er maar 1 advies: smeren, smeren en nog smeren. Voor wie dit niet mocht baten, zijn er gelukkig nog enkele tips om je rode velletje zo snel mogelijk weer te herstellen. 

Water 

Water is je beste vriend voor verschillende redenen. Breng eerst en vooral een vochtige en koude doek op de plaats van je zonnebrand en probeer de pijn zo te verminderen. Ook een hydraterende crème aanbrengen is een must om je velletje soepel te houden. Het herstel zal hierdoor alleen maar vlotter gaan. Drink daarnaast voldoende water om uitdroging te voorkomen.

Niet krabben 

Als kleine kinderen hebben we allemaal wel eens gepulkt aan het losse vel dat je krijgt na een zonnebrand. Maar de blaarvorming die hierdoor ontstaat, vergroot het risico op huidkanker aanzienlijk. Afblijven is dus de boodschap.

Blijf uit de zon

We wonen in een land waar de zon schaars is. Heb je dus de pech om te verbranden op de eerste dag van je vakantie, ga dan niet de volgende dag weer bakken en braden. Een verbrande huid is extra gevoelig voor uv-schade. Kies dus een plekje in de schaduw met zonnewerende kledij. Je huid is je dankbaar.

Het bericht Eerste hulp bij zonnebrand. Dit zijn de beste tips om een rode huid te genezen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels