Vind ons op

Zita

Lifestyle

Een week vakantie is te kort om tot rust te komen

Herken je het gevoel dat je na een weekje vakantie nog niet helemaal ontstrest bent? Dat is normaal, aldus Vlaamse psychologe Fanya Verhenne. Zij legt uit dat een week vakantie te weinig is om volledig tot rust te komen.

Stress van het werk laat je niet gemakkelijk achter, ook niet op vakantie. Daarom boek je beter een reis van langer dan een week. Dat beweert Fanya Verhenne, psychologe en stafmedewerker geestelijke gezondheidsbevordering bij Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (ViGez) in De Standaard.

Acht dagen

Je neemt beter één lange vakantie dan meerdere snipperdagjes. Want volgens de psychologe heb je minstens acht dagen nodig om compleet tot rust te komen. Tijdens die periode moet je je dagelijkse stress kwijtraken en je batterijen opnieuw opladen. En daar is tijd voor nodig.

Geen drukke planning

Wanneer je vakantie hebt, zorg dan dat je niet alles meteen volplant. Verhenne waarschuwt dat je op die manier je dagelijkse stress vervangt door andere stress. Voorzie dus voldoende rustmomenten zoals een dagje aan het strand.

Het bericht Een week vakantie is te kort om tot rust te komen verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top