HomeNieuwsLifestyleEen op de vier vrouwen verkiest masturbatie boven seks

Een op de vier vrouwen verkiest masturbatie boven seks

Hoewel masturbatie nog vaak als een taboe wordt beschouwd, zijn we er ondertussen al uit dat zowat iedereen het doet. Een recent onderzoek toonde nu nogmaals aan hoe belangrijk het wel niet is. Maar liefst een op de vier vrouwen gaf namelijk aan de voorkeur te geven aan een doe-het-zelfsessie boven een potje seks. 

Het seksuele wellnessbedrijf Tenga heeft hun ‘zelfgenot’ rapport uit 2019 onthuld, waarvoor 10.000 mannen en vrouwen uit negen landen zijn ondervraagd. Volgens de cijfers zei 27 procent van de vrouwen en 21 procent van de mannen dat masturberen voor hen bevredigender is dan seks.

Faalangst is een van de belangrijkste redenen hiervan. Uit de enquête blijkt dat de helft van de Britse vrouwen en iets meer mannen bang is om iets verkeerd te doen en daarom liever met zichzelf aan de slag gaat.

Mentale gezondheid

Hoewel masturberen een onderwerp lijkt om moeilijk open over te zijn, doet bijna iedereen het, met 93 procent van de Britse mannen en 88 procent van de ondervraagde Britse vrouwen zegt dat ze regelmatig masturberen. Niet alleen is het natuurlijk, maar meer dan de helft van de ondervraagden heeft ook gezegd dat het hun mentale gezondheid en welzijn verbetert.

Het bericht Een op de vier vrouwen verkiest masturbatie boven seks verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels